Alla stora biografer har trevliga kiosker där du kan köpa drickor på flaska och massor av godis. På vissa biografer kan du även köpa en pappmugg med läsk i valfri storlek, med plastlock och sugrör, för att förhindra att du spiller ner biofåtöljen du sitter i. Popcorn är ett måste för många biobesökare och det erbjuder de flesta biografer att du får köpa. Popcorn är något som hör till och som gör att det är trevligare och mysigare att sitta i en biograf och se på en spännande film. Du kan inte stoppa filmen som du gör hemma och går du iväg mitt i filmen för att köpa snacks, ja då missar du mycket av filmen du ser. Därför är det bättre att du går in i kiosken och köper på dig allt du vill ha innan filmen börjar. Blir det något över kan du alltid ta hem det och ta med nästa gång du går på bio. En biograf bör ha en kiosk, för det tillhör vår svenska kutym.

Biljetter

Det är numera lätt att boka biobiljetter via nätet. Då ser du snabbt pris, längd och vilka tider filmen går. Eftersom du ser biosalongen på nätet, ser du också vilka platser som redan är bokade. På så sätt hittar du en lämplig plats till dig och kan även se till att kompisen eller den du ska gå på bio med får plats bredvid dig. Du laddar ner biljetten på din mobil och när du kommer till biografen finns det en incheckningsapparat där du skriver in ditt biljettnummer eller scannar biljetten.

De allra flesta biografer har också biljettförsäljning på plats. Det kan hända att du bara går förbi en biograf som erbjuder en film du vill se, och det inom snart klockslag. Då kan det både vara smidigare och gå fortare att gå in och köpa en biljett på gammalt hederligt vis.