Det är nästan bara positivt att orda om när det kommer till hur det fungerar idag på de flesta biografer. De stora biograferna som oftast har flera små biosalonger i samma lokal, brukar har en stor trevlig kiosk. Det är nästan som en godisbutik, du kan köpa lösgodis, godis i påsar, choklad, chips, drickor i flera sorters smaker. Stora som små. Popcorn i olika storlekar brukar vara ett måste för många när de besöker en bio.

Tivolikänsla

Ibland kan man få lite av en tivolikänsla när man besöker en kiosk i en biosalong. Från att det stått kvinnor med en låda på magen och sålt lite choklad och småpåsar med godis, finns det nu valmöjligeter för alla. Och tänk så skönt att man numera får ta med sig dricka in i biosalongen. Klart man blir törstig av popcorn och godis.

Biljettköp

Även att köpa biljetter har blivit smidigare, förut kunde man få stå i kö länge och var man försenad stod man där och stampade ifall man inte skulle kunna hinna fram till kassan och få köpa biljetten innan filmen börjat. Nu laddar man ofta ner en app på sin mobil och köper sin biljett därifrån, och det kan man göra flera dagar i förväg, eller om du bara råkar vara i närheten av en biograf och råkar se att de visar en film du vill se. Ställ dig då och gå in på hemsidan, då ser du direkt om det finns plaster kvar. Sedan är det smidigt att besöka den självbetjäningsapparat där du slår in det nummer som finns på din biljett som du fått på sms. Då får du ut en fysisk biljett. På vissa ställen finns det biovakter som kan scanna av den kod som finns på din biobiljett. Efter det letar du dig bara fram till rätt salong och plats, för att under några sköna timmar njuta av en bra film.