Den största biografkedjan som finns i Sverige är ”Filmstaden AB”. De har biografer på 21 olika orter, 255 salonger och över 30 0000 biofåtöljer. Filmstaden handhar även ”Filmstaden Business”, där ”Filmstaden Media” hjälper till med medieköp när det gäller till exempel försäljning av biobiljetter till olika företag. Till exempel ”Företagsbiljetter” som säljer biobiljetter till företag och ”Möten & Event” som i sin tur hyr ut till olika evenemang till företag. Exempel på mindre städer som Filmstaden har biografer i är Alingsås, Borås, Eskilstuna, Borlänge, Falun, Gävle, Kalmar, Jönköping, Köping och många flera.

Oberoende biografer

För att du lättare ska se vad som visas på bio, och även boka biljetter online, har Postkodslotteriets kulturstiftelse hjälpt till med ett stöd på flera miljoner och det har skapats ett nätverk för fler än 300 biografer som utgörs av oberoende biografer. Under två år från årsskiftet 2015, skulle det utvecklas en ny sajt som skulle göra ett nytt bokningssystem just när det gäller dessa oberoende biografer. Det gällde också omkring 120 filmstudior och filmfestivaler. Det beror på att det anordnas många bra arrangemang på biografer lite varstans i Sverige, för att personer ska få upp ögonen för nya filmer och trevliga arrangemang.

När det gäller SF Bio så har de redan en bra sajt där man kan köpa biljetter online, men just för de över 300 oberoende biograferna som finns måste man besöka varje biografs hemsida för att se när och vilka filmer som visas. Något som både tar tid och gör det svårt att få en helhetssyn. Så i december 2017 lanserades en ny sajt, bio.se, som ger en bra överblick över detta och som är lätt att hantera. I och med att denna sajt har lanserats kan man planera sina biobesök på ett helt annat sätt. Har man tur går två bra filmer på närmaste biograf samma kväll innan de sedan förflyttas till en biograf till en stad långt bort.